Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Krusbärsmarmelad med vanilj & citron

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 21 st har redan röstat

Krusbär är ett bär som vi ofta glömmer bort, trots dess fantastiska smak. Till marmelad kan du använda såväl mogna som lite lätt omogna bär.

Ingredienser

1 stor burk
  • 350 g gröna krusbär (mogna eller omogna)
  • 300 g syltsocker
  • 2 msk vatten
  • 1 st vaniljstång
  • 0,5 st skal från citron

Så här gör du

  1. Skölj och snoppa krusbären. Lägg dem i en kastrull och koka upp dem i en minut med vattnet Mixa dem därefter med stavmixer och tillsätt syltsockret. Koka upp och låt koka kraftigt i 7–8 minuter.
  2. Dela vaniljstången på längden och skrapa ur fröna med baksidan av en kniv.Tillsätt frön och resten av stången tillsammans med citronskal och syltsocker till de mixade krusbären. Koka upp och låt koka kraftigt i 7-8 minuter. Själva vaniljstången kan du antingen ta upp ur marmeladen eller låta den ligga kvar.
  3. Ställ kastrullen åt sidan och skumma av marmeladen med en sked. Låt svalna något och häll därefter upp i heta och väl rengjorda glasburkar. Fantastiskt gott till kardemummaskorpor!