Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Kronärtskockor fyllda med örtsmör

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg

Kronärtskockor är verkligen en fantastisk grönsak, lika vackra som goda. Låt var och en doppa de goda bladen i smältande örtsmör, och du har en lika enkel som god förrätt.

Ingredienser

4 stora kronärtskockor

Örtsmör

  • 125 g rumsvarmt smör
  • 1 msk olivolja
  • rivet skal av 1/2 citron
  • 1 msk hackad persilja
  • 1 msk hackad körvel
  • 1/2 msk hackad färsk dragon
  • nymald peppar
  • flingsalt

Så här gör du

  1. Kronärtskockorna: Skölj och skär bort den översta tredjedelen av skockan. Klipp bort toppen på resten av bladen.
  2. Lägg skockan mot en bordskant och bryt av skaftet. Gnid undersidan med lite citron.
  3. Lägg ner i kokande lättsaltat vatten och låt koka 40-45 minuter. Skockan är färdig när ett blad lossnar lätt. Lyft upp och låt rinna av med botten upp.
  4. Vänd skockan och lyft-vrid upp de lilafärgade små bladen. Skrapa ur skägget med en tesked. Lägg i en klick örtsmör och servera genast.
  5. Smöret: Rör smöret mjukt. Blanda i resten av ingredienserna och smaka av med salt.