Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Krämig sill 
med stekt lök och saltgurka

Betyg: 5/5 Sätt ditt betyg

Sill bör vi äta oftare, än på bara julen och midsommaren, då den är nyttig och väldigt god!

Ingredienser

4 portioner

  • 2 paket inläggningssill (5-minuterssill brukar jag använda), cirka 800 g

  • 3/4 dl majonnäs

  • 1 dl gräddfil

  • 1 rödlök

  • 2 saltgurkor
  • 
svartpeppar

  • 2 msk hackad gräslök

  • 1 sallad


Så här gör du

  1. Skölj sillfiléerna och skär i bitar. Blanda med gräddfil och majonnäs i en skål.

  2. Skala och strimla rödlöken. Hetta upp en stekpanna med smör och bryn löken någon minut. Lägg upp på en tallrik och låt svalna.

  3. Blanda ner rödlöksringarna i sillen.

  4. Skär den ena saltgurkan i små bitar och blanda ner i sillen tillsammans med gräslök. Strö på peppar och blanda om.

  5. Lägg sallad på ett serveringsfat och lägg sillen över. Dekorera med en skivad saltgurka.