Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Krämig pumpasoppa

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 9 st har redan röstat

Pumpasoppa kokad på hönsbuljiong toppas med got nöt- och ostkräm.

Ingredienser

1 - 4 person(er)
  • 1 kg pumpa
  • 1 st lök
  • 50 g smör
  • 1 st hönsbuljontärning
  • 3 dl grädde
  • salt och peppar

Nötkräm

  • 1,5 dl mascarponeost
  • 30 g rostade hasselnötter
  • gräslök
  • färsk koriander eller bladpersilja
  • salt och peppar

Så här gör du

  1. Krämig pumpasoppa 1. Skala pumpan, ta bort kärnorna och den trådiga mittdelen. Skala löken och skär pumpan och löken i bitar. 2. Smält smöret i en kastrull. Lägg ner pumpabitarna och löken och låt dem bli mjuka i cirka 5 minuter på medelvärme. Ta av kastrullen när pumpan och löken börjar få gyllene färg. 3. Häll på vatten så att det täcker pumpabitarna och löken. Tillsätt buljongtärningen, salta och peppra och låt småputtra i cirka 20 minuter tills pumpan känns mjuk. 4. Mixa pumpan, löken och vätskan i kastrullen. 5. Tillsätt grädden. Låt sjuda cirka 2 minuter. Smaka av. 6. Servera pumpasoppan varm med en klick nötkräm, se recept nedan.Nötkäm 1. Rosta nötterna på en plåt i ugn, 225 grader cirka 3 minuter högt upp i ugnen. 2. Skala nötterna genom att vika in dem i en kökshandduk och gnugga av skalen. Hacka eller krossa nötterna. 3. Blanda ner nötter, koriander, gräslök i mascarponen. Salta och peppra.