Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Krämig potatissoppa med ingefära & bacon


Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg. 4 st har redan röstat

Slå i 1/2 dl mineralvatten i soppan precis före servering, så blir den extra skummig och festlig.

Ingredienser

4 portioner

  • 500 g potatis av mjölig sort

  • 1 stor gul lök

  • 2 vitlöksklyftor

  • 9 dl vatten

  • 2 tärningar grönsaksbuljong

  • 2 dl matyoghurt

  • 2 msk färskriven ingefära

  • flingsalt

  • nymald peppar

  • Till servering:

  • 70 g bacon

  • timjan eller persilja, plockade blad

  • några droppar olivolja


Så här gör du

  1. Koka upp vattnet med buljongtärningarna. Skala och riv potatisen grovt. Skala och hacka lök & vitlök. Koka potatis och lök mjuka i buljongen, cirka 15 minuter.

  2. Under tiden: Knaperstek baconet i en torr stekpanna. Ta upp och låt baconet kallna på hushållspapper. Krossa baconet som ska strös över soppan.

  3. Mixa soppan slät tillsammans med yoghurt och ingefära. Värm någon minut och smaka av med salt och peppar. Fördela i djupa tallrikar, strö över krossat bacon, örter och droppa i olivolja.