Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Krämig potatissallad à la medelhavet

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg

Denna härligt krämiga potatissallad är ett perfekt tillbehör på buffébordet. Recept ur “Buffé – pajer, plock och en smak av medelhavet” av Jennie Benjaminsson & Stina Patetsos.

Ingredienser

12 bufféportioner
  • 2 kg små delikatesspotatisar
  • 1 gul lök
  • 1 ⁄2 kruka bladpersilja
  • 1 dl små kapris
  • 1 dl majonnäs
  • 1 dl grekisk yoghurt
  • 1 1 ⁄2 msk dijonsenap
  • 3 msk pressad citron
  • 2 tsk salt
  • 1 ⁄2 tsk grovmalen svartpeppar

Garnering

  • 1 ⁄2 dl cocktailkapris
  • 1 ⁄2 kruka bladpersilja

Så här gör du

  1. Skrubba potatisen och koka den mjuk i saltat vatten. Låt kallna helt och dela eventuellt potatisar som är lite större.
  2. Finhacka gul lök och persilja.
  3. Blanda gul lök, persilja, kapris, majonnäs, yoghurt, dijonsenap, pressad citron, salt och peppar.
  4. Vänd ner de kokta, kalla potati­sarna i krämen och låt potatis­ salladen stå och dra i kyl i minst 2 timmar, eller gärna över natten.
  5. Vid servering, lägg upp potatis­salladen på ett fat och garnera med cocktailkapris och hackad persilja.