Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Krämig kyckling- och pastagratäng

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 59 st har redan röstat
Krämig kyckling- och pastagratäng
Annika Broman

En krämig och god pastagratäng för hela familjen. Här är det bäst med fryst blad­spenat, eftersom färsk spenat minskar väldigt mycket i volym när den värms upp.

Ingredienser

1 portion
  • 300 g pasta, som skruvar eller penne
  • 300 g fryst bladspenat
  • salt och peppar
  • 1 grillad kyckling
  • 1 pkt bacon
  • Ost- och örttäcke:
  • 3 dl lätt crème fraiche
  • 100 g riven ost
  • 1 dl finhackad gräslök
  • 1 dl finhackad persilja
  • 1 tsk torkad dragon
  • 1 1/2 msk svensk senap
  • 2 krm strösocker
  • salt och peppar

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Koka pastan enligt anvisningen på paketet. Tina spenaten i en kastrull, låt det mesta av vätskan koka bort. Salta och peppra.
  3. Rensa och skär kycklingen i tärningar. Dela baconen i bitar och stek det i stekpannan.
  4. Blanda lätt crème fraiche, ost, gräslök, persilja, dragon, senap, socker, salt och peppar till en röra.
  5. Varva pasta, spenat, kyckling och bacon i en smord ugnsfast form. Bred på ost- och örttäcket och gratinera alltsammans i cirka 20 minuter.
  6. Servera gärna gratängen med en sallad.
Du kanske även gillar