Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Krämig grönkålssallad med bacon

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg
Krämig grönkålssallad med bacon
Foto: Lina Eidenberg Adamo

“Den här salladen är den godaste salladen jag vet. Den passar perfekt på julbordet men även till middag vilken kväll som helst under vinterhalvåret när grönkålen är en av de få färska icke importerade grönsakerna i butiken. Alla jag bjudit på den här salladen har krävt att få receptet så var beredd på succé!”

Recept hämtat ur boken “Supergott och supersnabbt” av Jessica Frej (Bonnier fakta). Boken hittar du exempelvis på Adlibris.

Ingredienser

4 portioner
  • 8 skivor bacon
  • ½ tsk salt
  • ½ tsk nymalen svartpeppar
  • 70 g naturella macadamianötter
  • 2 dl majonnäs
  • 3 msk dijonsenap
  • 3 msk äppelcidervinäger
  • 1 msk ljus soja
  • 2 stora vitlöksklyftor
  • 3 dl (60 g) finriven parmesan
  • 400 g grönkål
  • 2 dl torkade tranbär

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Lägg baconskivorna på en plåt med bakplåtspapper.
  3. Lägg nötterna på en plåt och rosta i 5–8 minuter så att de blir gyllene, det går bra att göra samtidigt som baconen.
  4. Rör ihop majonnäs, dijonsenap, vinäger och soja i en salladsskål.
  5. Pressa i vitlöken, tillsätt parmesan och rör om.
  6. Riv ner små blad av grönkål, allt utom stjälkarna. Blanda ihop grönkålen med dressingen med rena händer så allt blandas väl.
  7. Hacka nötterna och strö över grönkålssalladen.
  8. Toppa med tranbären.
Du kanske även gillar