Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Krämig fänkålssill med ingefära

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

Tunna skivor av fänkål får mjukna i pressad lime innan de blandas med sillen i crème fraiche kryddad med färsk ingefära och sichuanpeppar.

Ingredienser

6 portioner
  • 420 g 5 minutersill, en förpackning
  • 1 st liten fänkål
  • 1 st lime, saft och skal från
  • 1 burk crème fraiche
  • färsk ingefära, 1 cm riven
  • 2-3 plockad dill
  • 2 krm sichuanpeppar

Till garnering:

  • färsk dill,
  • röd chili, 2 cm skivad

Så här gör du

  1. Ta av de yttersta grova bladen på fänkålen. Skär därefter fänkålen i tunna skivor, använd gärna en osthyvel och hyvla fänkålen tvärsöver botten. Lägg skivorna i en skål och pressa över limesaften. Vänd runt med rivet limeskal och låt stå.
  2. Blanda crème fraiche med riven ingefära, plockad dill och 1 krm sichuanpeppar.
  3. Låt sillen rinna av och skär den i gaffelbitar. Vänd ner bitarna i crème fraichen.
  4. Blanda fänkålen med sillen och crème fraichen. Smaka av, kanske behövs några korn råströsocker och mer sichuanpeppar. Garnera med röd chili och dill.