Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Kräftsnittar med prästost

Betyg: 5/5 Sätt ditt betyg. 3 st har redan röstat

De här snittarna är perfekta att servera på en buffé eller som drinktilltugg i väntan på den perfekta grillglöden. Snittarna går bra att göra ett par dagar i förväg och är sen enkla att skära upp vid servering.

Ingredienser

16 stycken

Botten

  • 75 g smör
  • 200 g kavring

Fyllning

  • 1 burk kräftstjärtar i lag, 400 g (170 g avrunnen vikt)
  • 1 liten finhackad rödlök
  • 3 msk hackad dill
  • 2 msk hackad gräslök
  • 1 ½ dl finriven lagrad prästost
  • 50 g Philadelphiaost
  • 2 dl crème fraiche
  • 1 gelatinblad
  • ½ krm kajennpeppar
  • salt

Till garnering

  • hackad gräslök
  • citron
  • dill

Så här gör du

  1. Klä en avlång sockerkaksform som rymmer 1 ½ liter med plastfolie. Smält smöret och låt svalna. Smula brödet i matberedaren. Blanda i smöret. Tryck ut smulorna i formen. Ställ formen 1 timme i kylen.
  2. Låt kräftorna rinna av noga i en sil, pressa ur vätskan. Grovhacka kräftorna.
  3. Blanda kräftor, lök, dill, gräslök, prästost, Philadelphiaost och halva mängden crème fraiche.
  4. Blötlägg gelatinet 5 minuter i kallt vatten. Värm resten av crème fraichen på svag värme i en liten kastrull. Ta från värmen. Lyft upp gelatinet och låt det smälta i crème fraichen. Låt svalna.
  5. Vänd ner gelatinblandningen i kräftröran. Smaka av med peppar och salt.
  6. Fördela smeten över bottnen. Täck över och låt stelna i kylen minst 4 timmar.
  7. Vid servering: Lyft upp tårtan och skär i 16 bitar. Garnera med gräslök, citronbitar och dill.