Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Krabbravioli med kokosbuljong

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

Frysta gyoza degplattor från asiatiska butiker är suveräna till ravioli. Fyllningen med krabba på burk går snabbt att blanda ihop. Det speciella med rätten är buljongen, som inte görs på kokosmjölk utan på kokosvatten. Antingen köper du den på burk/flaska eller så häller du den direkt ur färska kokosnötter.

Ingredienser

4 person(er)
  • 8 st gyoza degplattor, tinade

Fyllning:

  • 4 msk krabbkött, från burk går bra
  • 1 st bananschallotenlök, finhackad
  • 1 st lime, strimlat skal
  • 0,5 st röd chili, finhackad
  • 1 st vitlöksklyfta, riven
  • 1 msk koriander, hackad och färsk
  • 2 msk ostronsås
  • salt och peppar

Så här gör du

  1. Blanda alla ingredienser till fyllningen väl.
  2. Lägg 1 msk av blandningen i mitten på en degplatta, pensla kanterna med vatten och lägg en platta ovanpå. Tryck ihop kanterna på raviolin ordentligt. Gör likadant med resten av fyllningen och degplattorna.
  3. Koka raviolin i 3 minuter i snabbt kokande vatten.
  4. Servera med buljongen.