Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Köttgryta med salsa verde

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 3 st har redan röstat

Blir det något över av köttgrytan kan resterna enkelt förvandlas till en god lunchsoppa med tortellini. Serveras med salsa verde.

Ingredienser

4 portioner

Kött- och rotfruktsgryta

  • 1 kg nötstek, bog eller fransyska
  • 4 st morötter
  • 0,5 st rotselleri
  • 1 st purjolök, 15 cm
  • 2 st gulbeta, eller polkabeta
  • 2 st lagerblad
  • 1 tsk salvia, finhackad(torkad går bra)
  • 15 st svartpepparkorn
  • 2 msk salt
  • 10 st potatisar
  • vatten, så det täcker köttet

Salsa verde:

  • 200 g persilja, i bunt
  • 1 st citron
  • 1 dl olivolja
  • 0,5 dl kapris
  • 2-3 st sardeller

Så här gör du

  1. Lägg köttet i en stor kastrull och häll på vatten så att det täcker.
  2. Skala, rensa och skär alla grönsaker, utom potatisen, i grova bitar. Lägg i kryddorna och grönsakerna. Lägg på lock och låt småsjuda på spisen i 3–4 timmar. (2 timmar, om du har tryckkokare). Skumma lite då och då. Smaka av med salt.
  3. Skala och klyfta potatisen och låt den koka mjuk i grytan i 15-20 minuter.
  4. Sås: Mixa samman alla ingredienser i en matberedare. Smaka av med salt och peppar. Servera den härligt vitaminstinna gröna såsen till grytan.