Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Köttgryta med ­rödkålssallad

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg
Köttgryta med ­rödkålssallad

Passa på att köpa högrev när priset är bra och har ett par timmar över. Eller egentligen klarar den ju sig själv på spisen och då kan man läsa en god bok eller gå en promenad.

Ingredienser

4 portioner
  • 700 g högrev
  • smör eller kokosfett att steka i
  • några dl vatten
  • 1 msk paprikapulver
  • 1 tsk örtkrydda
  • 3 msk balsamvinäger
  • salt och peppar
  • en bit rödkål
  • 1 rödlök
  • 3 msk olivolja
  • 1 msk vit balsamvinäger
  • 1/2 färsk koriander
  • 30-40 g pumpakärnor
  • 100 g fetaost
  • 1/2 dl crème fraiche

Så här gör du

  1. Skär köttet i bitar och fräs i fett. Häll på lite vatten så att det nästan täcker.
  2. Tillsätt paprikapulver, örtkryddor och balsamvinäger. Tillsätt lite salt och peppar.
  3. Låt koka upp och sedan sjuda försiktigt i 2-3 timmar. Smaka av en sista gång med salt och peppar.
  4. Strimla rödkålen fint, i matberedaren eller för hand med kniv eller osthyvel.
  5. Skär rödlöken i tunna skivor och blanda ner i salladen tillsammans med olivolja, vit balsamvinäger och salt och peppar.
  6. Hacka koriandern och rosta pumpa­kärnorna. Blanda ner i salladen.
  7. Mosa fetaosten och blanda med crème fraiche. Smaka av med salt och peppar.
  8. Servera grytan med rödkålssalladen och en klick fetaostkräm.
Du kanske även gillar