Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Köttgryta med ­
fetaostkräm

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

Långkoket blir extra smidigt i ugnen och du kan lugnt syssla med andra väsentligheter under tiden. Sedan är det bara att njuta av ett mört kött med mycket smak.


Ingredienser

4 portioner

  • 500-600 g högrev

  • 2 gula lökar

  • 3 msk olivolja

  • salt och peppar

  • 3 morötter

  • smör eller kokosfett att steka i

  • 5 soltorkade tomater

  • 200 g cocktailtomater

  • 150 g fetaost

  • 1 dl crème fraiche

  • 70 g spenatblad

Så här gör du

  1. 
Sätt ugnen på 150 grader.

  2. Skär köttet i 2x2 centimeter stora bitar. Ta bort senor.

  3. Lägg köttet i en ugnsfast form. Skala lökarna och skär dem i lite större bitar. Lägg dem i formen med köttet. Häll på olivolja och salta och peppra lite.

  4. Täck med folie och ställ in i ugnen 1 1/2-2 timmar.

  5. Skala morötterna och skär dem i slantar. Fräs i smör eller kokosfett ett par minuter och häll sedan på lite vatten.
  6. 
Strimla de soltorkade tomaterna och dela cocktailtomater. Lägg ner dem bland morötterna och låt puttra cirka 10 minuter.

  7. Blanda ner grönsakerna i köttgrytan när köttet är mört.
  8. 
Mosa fetaosten med en gaffel och blanda ner crème fraichen. Smaka av med salt och peppar.

  9. Servera köttgrytan med fetaostkrämen och spenaten.