Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Köttfärssås med rödvin och oliver

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 22 st har redan röstat

Världens godaste köttfärssås gjord på rödvin och oliver.

Ingredienser

4 portioner
  • 600 g nötfärs
  • smör eller olja, att steka i
  • 1 st gul lök, hackad
  • 2 st vitlöksklyftor, pressade
  • 1 st morot, riven
  • 500 g krossade tomater
  • 1,5 dl rödvin
  • 1 dl vatten
  • 2 msk konc kalvfond
  • 2 msk tomatpuré
  • svarta oliver
  • 1 tsk salt
  • 1,5 krm vitpeppar

Så här gör du

  1. Hetta upp smör/ olja i en stekpanna och smula ner nötfärsen. Salta och peppra och bryn nötfärsen under omrörning.
  2. Tillsätt hackad lök, riven morot och tomatpuré. Rör om och fräs färsen lite till.
  3. Häll på krossade tomater, rödvin och kalvfond. Låt puttra på svag värme i cirka 1 timme. Smaka av med salt och peppar.
  4. Lägg i oliver och strö över färska örter. Servera såsen med valfri nykokt pasta.