Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Köttfärslasagne

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

Favoriten i en kalorisnålare version.

Ingredienser

4 portioner
  • 5 ägg
  • 150 g philadelphiaost
  • 4 1/2 msk fiberhusk
  • 1 krm salt
  • 500 g blandfärs
  • 1 gul lök
  • 3 msk smör eller kokosfett
  • 1 burk krossade tomater
  • 1 dl vispgrädde
  • 1 tsk torkad oregano
  • 1 tsk paprikapulver
  • salt och peppar
  • 50 g svarta oliver
  • 70 g riven ost
  • 70 g salladsblad

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 150 grader.
  2. Vispa ägg, philadelphiaost, fiberhusk och salt med elvisp.
  3. Låt smeten svälla några minuter och vispa den igen.
  4. Dela smeten i två högar och lägg dem mellan smorda bakplåtspapper. Kavla ut så att de täcker var sin plåt.
  5. Grädda i ugnen i 10 minuter. Dra av det översta pappret när det är färdiggräddat. Låt svalna.
  6. Höj ugnen till 225 grader. Fräs färs och hackad lök i smör eller kokosfett. Blanda ner krossade tomater och vispgrädde. Späd eventuellt med vatten. Krydda med oregano, paprikapulver, salt och peppar.
  7. Skär pastan i lagom stora bitar och varva med köttfärssåsen i en ugnsfast form. Toppa med oliver och riven osten och gärna lite mer torkad oregano.
  8. Låt stå i ugnen cirka 20 minuter, tills osten fått fin färg. Servera med salladsblad.
Du kanske även gillar