Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Köttfärsfyllda paprikor

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

LCHF. Fyll paprikor och med köttfärs, ost och rödlök och gratinera i ugnen. Servera med ostsås.

Ingredienser

4 portioner
  • 2 avlånga röda paprikor
  • ½ rödlök
  • 2 vitlöksklyftor, finhackade
  • 350 g köttfärs
  • 1 ägg
  • ½ dl vispgrädde
  • ½ tsk salt
  • 2 krm malen svartpeppar
  • 2 msk hackad basilika eller oregano
  • 50 g riven ost

Ostsås

  • 2 dl vispgrädde
  • 1 dl riven ost, till exempel mozzarella
  • salt
  • svartpeppar, malen

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 180 grader.
  2. Dela paprikorna på längden och ta bort kärnorna. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper eller i en ugnsfast form.
  3. Hacka rödlöken fint. Blanda rödlök, vitlök, köttfärs, ägg, grädde, salt, peppar och basilika eller oregano.
  4. Fyll paprikahalvorna med köttfärsblandningen och strö över osten.
  5. Sätt in mitt i ugnen i cirka 15 minuter. Höj ugnsvärmen till 225 grader och grädda i ytterligare 5 minuter.
  6. Ostsås: Koka upp grädden, lägg i osten. Rör om och smaka av med salt och peppar.
  7. Servering: Servera de köttfärsfyllda paprikorna med ostsåsen.