Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Köttbullar med tomatsås och fräst vitkål

Betyg: 2/5 Sätt ditt betyg. 3 st har redan röstat
Köttbullar med tomatsås och fräst vitkål
Hans Desser

LCHF. Vanliga hederliga köttbullar smakar gott tillsammans med smörstekt vitkål. En mustig tomatsås gör rätten komplett.

Ingredienser

4 portioner
  • 1 liten gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 600 g nötfärs, lammfärs eller blandfärs
  • 3 msk vispgrädde
  • salt och peppar
  • smör eller kokosfett att steka i
  • 4 vitlöksklyftor
  • smör att steka i
  • 2 burkar krossade tomater
  • 1 krm kajennpeppar
  • 2 tsk vitvinsvinäger
  • salt och peppar
  • 1 bit vitkål
  • 20 g smör att steka i

Så här gör du

  1. Hacka löken fint och riv eller pressa vitlöken. Blanda nötfärsen med lök och vitlök. Blanda ner vispgrädden. Salta och peppra. Dela upp och rulla till köttbullar.
  2. Stek på medelvärme i smör eller kokosfett tills de känns fasta och har fått fin färg. Man kan ta den största och dela för att kontrollera att de är genomstekta.
  3. Skala vitlöksklyftorna och riv dem fint på ett rivjärn.
  4. Fräs dem i smör eller kokosfett i några sekunder.
  5. Tillsätt de krossade tomaterna, salt, svartpeppar, kajennpeppar och vinäger. Låt det hela stå och puttra minst 20 minuter. Mixa med en mixerstav.
  6. Skiva vitkålen och fräs den i smör.
  7. Servera vitkålen med köttbullarna och tomatsåsen.
Du kanske även gillar