Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Kött- och grönsaksgryta


Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg

En härlig gryta med kanel, chili, spiskummin och rött vin.

Ingredienser

4 portioner

  • 600-800 g grytbitar

  • 1 lök

  • 2 vitlöksklyftor

  • 8 torkade aprikoser

  • 1 broccolibukett

  • 1 stor paprika eller 2 små

  • 4 stora morötter

  • 250 g färska champinjoner

  • 1 zucchini

  • en buljongtärning

  • 1/2 liter vatten

  • 2 dl rött vin

  • 1 kanelstång

  • 1 torkad chili

  • 1/2 tsk spiskummin

  • 1/2 tsk salt


Tillbehör

  • färdigkokt råris, dinkel, quinoa eller kamutvete


Så här gör du

  1. Skala lök och vitlök. Tärna löken och hacka vitlöksklyftorna. Hetta upp oljan i en stor gryta. Bryn löken och vitlöken och stek grytbitarna.

  2. Skölj paprika, zucchini, broccoli och morötter, skala morötterna och skär zucchini i stavar och morötterna och paprika i skivor.

  3. Plocka loss de små broccolibuketterna från stammen. Ansa champinjonerna och skiva dem. Lägg i lök, vitlök, morötter, zucchini och broccoli och fräs under om­rörning.

  4. Blanda ner champinjonerna, och fräs ytterligare några minuter under omrörning.

  5. Tillsätt buljongtärningen, vatten, vin, torkade aprikoser som du skurit i bitar, kanelstång, torkad chili, spiskummin och 1/2 tsk salt. Rör om, lägg på locket och låt sjuda sakta, cirka 15-20 minuter.

  6. Serveras med färdigkokt råris, dinkel, quinoa eller kamutvete.