Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Korvsallad med ugns­torkade cocktailtomater


Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

Sugen på att göra din egen bearnaisesås? På mittkok.se har vi recepten till en lyckad sås!

Ingredienser

4 portioner

  • 4 goda, smakrika korvar

  • 500 g cocktailtomater

  • cirka 800 g Butternut pumpa
  • 
1 dl pumpakärnor, rostade

  • 1 knippe salladslök

  • 1 ask röda mangoldskott

  • olivolja
  • 
balsamvinäger

  • 1 burk bearnaisesås, en bra färdigköpt variant går bra om du vill spara tid


Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 150 grader. Dela tomaterna på mitten och lägg dem med snittytan upp på plåt med bakplåtspapper. Salta och peppra lätt och sätt in plåten mitt i ugnen och torka i drygt en timme, tomatsaften ska ha börjat torka in. Ta ut tomaterna och höj värmen till 225 grader.
  2. 
Skär av skalet på pumpan och dela den i små bitar. Lägg dem på en plåt eller i en ugnsfast form och ringla över lite olivolja, salt och peppar. Rosta i mitten av ugnen cirka 20-25 minuter, eller tills pumpan är mjuk.

  3. Skölj salladen och lägg den på ett stort fat. Strimla salladslöken och lägg den över salladen. Fortsätt med pumpan och de rostade tomaterna.

  4. Grilla korven. Skär den i slantar och fördela den över salladen. Rosta pumpakärnorna i en varm panna och strö över dem. Avsluta med att ringla över lite bearnaisesås.