Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Korvpiroger

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

Frasiga piroger med kryddig chorizo, ajvar och senap i filodegspaket. En lyxigare variant på korv med bröd. Gott som mellanmål eller middag med en fräsch grönsallad till. Går snabbt & enkelt att tillaga och bra att ha i frysen!

Ingredienser

12 portioner
  • 12 st kryddiga tjocka korvar, chorizo, bratwurst eller valfria favoriter
  • 1 pkt färdig handgjord filodeg (innehåller 12 st degark)
  • 12 tsk hemlagad ajvar relish
  • 12 tsk god senap
  • smält smör eller solrosolja att pensla med

Så här gör du

  1. Pensla ett filodegsark med smält smör. Bre ut en tesked ajvar och lite senap i ett av hörnen. Lägg på en korv och rulla diagonalt till hälften, vik in kanterna och rulla klart så att det blir ett avlångt paket.
  2. Lägg de färdiga korvpaketen i en smord ugnspanna, pensla med äggula, strö över svarta sesamfrön eller finhackade örtkryddor om du vill och grädda i 180 grader ca 20 minuter.
  3. Färdiga piroger går bra att frysa och kan då värmas upp djupfrysta i ugnen på hög värme vid senare tillfälle.