Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Korvgryta allt-i-ett med sting

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

Ibland är det smidigt att göra hela middagen i samma gryta och du sparar både tid och disk! Denna smakrika gryta går även enkelt att göra vegetariskt genom att byta ut korven mot ex. bönor eller mer linser och grönsaker.

Ingredienser

3 portion
  • 3 st chorizokorvar
  • 1 dm strimlad purjolök
  • ½ st röd paprika
  • ½ st zucchini
  • ½ st röd chili
  • 500 g krossade tomater
  • 4 dl vatten
  • 2 dl bulgur
  • ½ dl röda linser
  • 1-2 tsk grönsaksbuljong pulver
  • 1 krm Cayennepeppar
  • 1 krm kanel

Så här gör du

  1. Hacka purjolök, chili och paprika smått, skiva zucchinin och slanta upp korvarna.
  2. Stek korven i en kastrull/gryta tills den fått en fin yta. Töm upp i en tallrik.
  3. Fräs purjolök, paprika, chili och zucchini i lite smör/olja - salta och peppra.
  4. Slå sedan på krossade tomater, vatten, linser, bulgur och buljongpulver.. Krydda med cayenne och kanel.
  5. Låt puttra i ca 15-20 minuter på ganska svag värme och rör om med jämna mellanrum så det inte bränns. Avsluta med att vända den korven och låt den värmas med grytan under någon minut.
  6. Smaka av med salt och peppar. – Klart att servera!