Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Korv med rättikasallad

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

Rättika och rädisa är nära besläktade och fungerar utmärkt tillsammans med crème fraîche, yoghurt och majonnäs. Pricken över i? En smakrik korv.

Ingredienser

4 portioner
  • 400 g rättika
  • 1 rädisor
  • 1 dl crème fraiche
  • 1 dl rysk yoghurt
  • 1/2 dl majonnäs
  • salt och peppar
  • 300 g smakrik korv
  • smör att steka i
  • 1 valfri blandad sallad

Så här gör du

  1. Skala rättikan och skiva den. Koka cirka 10 minuter. Häll av vattnet och klappa den torr med lite hushållspapper. Skiva rädisorna och lägg dem och rättikorna i en skål.
  2. Blanda crème fraiche, yoghurt och majonnäs. Smaka av med salt och peppar och häll såsen i skålen med rättikorna och rädisorna. Blanda runt.
  3. Stek korven i smör, eventuellt delad på längden. Servera den med salladsblad och rättikasallad.