Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Körsbärscheesecake 
med mandel

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

Körsbär, mandel och kardemumma är härliga smaker tillsammans.


Ingredienser

8 bitar

  • Botten:

  • 125 g smör

  • 250 g digestivekex

  • 50 g rostade mandelspån

  • 1 tsk nystötta kardemummakärnor

  • Fyllning:

  • 4 gelatinblad

  • 500 g kesella
  • 
2 dl körsbärsmarmelad

  • 2 dl vispgrädde

  • Topping:

  • 1 gelatinblad
  • 
3/4 dl koncentrerad körsbärs- eller blandsaft
  • 
1/4 dl vatten

  • 3/4 dl körsbärsmarmelad


Så här gör du

  1. Smält smöret och låt det svalna. Smula kex och mandel i en matberedare. Tillsätt smör och kardemumma, mixa till en smulig massa.

  2. Tryck ut smulorna i en form med löstagbar kant, 26 centimeter i diameter. Låt vila i kylen cirka 1 timme.

  3. Lägg fyra gelatinblad i blöt i kallt vatten 5 minuter. Blanda kesella och marmelad. Värm lite av blandningen på svag värme i en liten kastrull. Lägg i gelatinet och rör tills det smält. Blanda i gelatinblandningen i kesella­smeten.

  4. Vispa grädden och vänd ner den i smeten. Häll fyllningen i formen. Täck över och låt stelna i kylen cirka 2 timmar.

  5. Lägg gelatinbladet i blöt i kallt vatten 5 minuter. Värm saft och vatten. Lägg i gelatinet och rör tills det smält. Låt svalna i kylen till en lagom konsistens, som går att skeda över pajen.

  6. Bred ett tunt lager marmelad över kakan och skeda försiktigt gelé över. Låt cheesecaken stelna ytterligare minst 2 timmar i kylen.