Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Koreansk bibimbap med kyckling, ägg & rött ris

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg
Koreansk bibimbap med kyckling, ägg & rött ris
Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Har du upptäckt den nya dash-dieten? I så fall är denna rätt perfekt för dig. Rött ris är ett opolerat fullkornsris som passar bra i denna koreanska version av pyttipanna. Osötad tranbärsjuice smakar gott till.

Ingredienser

4 PORTIONER
  • 4 dl okokt rött ris eller råris eller Paulúns supermix (färdig blandning)
  • 1 sallad, krisp
  • 1 ⁄2 röd paprika
  • 1 ⁄2 rödlök
  • 2 dl böngroddar
  • 1 broccoli
  • 1 pitaya (kaktusfrukt)
  • 1 salladslök
  • 2 kycklingbröst
  • salt
  • malen svartpeppar
  • 4 ägg
  • 1 msk rapsolja
  • 2 msk teryiakisås

Så här gör du

  1. Koka riset enligt anvisningarna på förpackningen.
  2. Ansa salladen och riv den i bitar, lägg i botten på fyra djupa skålar.
  3. Skiva paprikan och rödlöken och lägg i grupper på salladen.
  4. Lägg i böngroddarna.
  5. Finfördela broccolin i buketter och lägg i skålarna.
  6. Skiva pitayan och lägg i ett par skivor i varje skål.
  7. Strimla salladslöken och lägg i.
  8. Strimla och stek kycklingen. Salta och peppra.
  9. Lägg kycklingbitarna i skålen.
  10. Lägg i riset.
  11. Servering: Stek äggen i rapsolja och servera bredvid eller lägg ovanpå riset. Droppa teriyakisås över.
Du kanske även gillar