Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Kolasås med salt­lakrits

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

Om du gillar Turkisk peppar är den här såsen något för dig. Njut den till glass, eller varför inte i en spännande lakritsmilkshake som du hittar recept på här.

Ingredienser

4 PORTIONER
  • 1 ⁄2 dl ljus sirap
  • 1 ⁄2 dl strösocker
  • 1 dl vispgrädde
  • 1 tsk lakritsgranulat
  • 1 ⁄2 tsk salmiaksalt
  • eventuellt några droppar svart hushållsfärg, finns till exempel på Panduro
  • 6 Turkisk peppar-karameller, krossade

Så här gör du

  1. Lägg alla ingredienser utom Turkisk peppar i en kastrull och koka upp.
  2. Sjud allt till 115–116 grader, då såsen börjar tjockna. Tänk på att såsen tjocknar ytterligare när den kallnat.
  3. Dra av kastrullen från värmen. Blanda ner Turkisk peppar i såsen.