Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Kola med polkagriskross

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 3 st har redan röstat
Kola med polkagriskross
Joel Linderoth

Jag vet inte vem det var som sa det men efter att frågan ställts: “kan vi inte krossa polkagrisar och lägga på?” så insåg nog alla att det var en väldigt bra idé. Den söta kolan och den pigga mintsmaken och kombinationen av mjukt och krispigt är helt oemotståndlig. Ja, faktum är att de här tar slut alldeles för fort – varje gång!

Ingredienser

25 stycken
  • 100 g smör
  • 1 dl socker
  • 2 msk kakao
  • 2,5 msk sirap, ljus
  • 10 polkagrisar

Så här gör du

  1. Blanda allt utom polkagriskrosset och låt det koka i cirka 6 minuter.
  2. Gör kulprovet (droppa lite av smeten i ett glas med kallt vatten och om du kan göra en kula av smeten så är det klart) första gången vid 5 minuter.
  3. Ta smeten och bred ut den på ett bakplåtspapper. Låt den svalna något innan du strör över krosset.
  4. När smeten/kolan stelnat så skär du den i bitar. Supergott!
Du kanske även gillar