Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Kokt torsk med Äggsås

Betyg: 5/5 Sätt ditt betyg. 2 st har redan röstat

Torsk med äggsås är ju en god gammal klassiker. Här har jag gjort den lite snålare, fast enda inte ändat den underbara smaken.

Ingredienser

4 portioner
  • 700 g torsk
  • 6 dl vatten
  • ½ tsk salt
  • 3 tsk citronpeppar
  • 3 st lagerblad
  • 8 st potaits
  • 50 g bacon
  • fritt val av kokta gränsaker, tex sockerärtor

Sås:

  • 2 st ägg (kokta)
  • 1½ msk vetemjöl
  • 1 msk flytande margarin
  • 4 dl mellanmjölk
  • 2 krm salt
  • ½ krm vitpeppar
  • 1 msk persilja

Så här gör du

  1. Börja med att koka äggen och stek baconet knaprigt, och koka potatisen.
  2. Smält smör i en kastrull och tillsätt mjölet. Rör ihop detta och tillsätt sen mjölken - lite i taget. Låt såsen koka i några minuter. Smaksätt med salt och peppar. Ställ sen såsen åt sidan.
  3. Kok upp vattnet till fisken ihop med kryddorna, lagerbladen och löken
  4. Skär fisken i önskat portionsbitar och lägg ner dem i det kokande vattnet. Låt fisken koka på svag värme i ca 5 minuter. När fisken är vit och blank är den klar.
  5. Värm upp såsen och blanda ner äggen och persiljan. Spara lite persilja som du kan strö över fisken sen
  6. Lägg allt på en tallrik, toppa med sås, den knapriga baconet och kokta grönsakerna. Enjoy