Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Kokostopp med dulche de leche

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg
Kokostopp med dulche de leche
Evelina Borneling

Ett glas mjölk, saft eller kaffe. En kokostopp eller två, liten som stor.
En kaka med variationsmöjligheter…

Tips!
Gör en kokosswiss med glass, chokladsås, grädde och kokostoppar i stället för maränger!

Ingredienser

25 Toppar
  • 50 g Smält smör, svalnat
  • 2 stora ägg
  • 1,25 dl strösocker
  • 3 msk Dulche de leche baking
  • Ca6 dl riven kokos
  • 75 g Marabou mjölkchoklad

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret och låt det svalna.
  2. Vispa ägg och socker fluffigt. Rör ner dulche de leche, svalnat smör och kokos.
  3. Spritsa eller klicka ut små toppar av smeten på bakplåtspapper. Grädda i mitten av ugnen cirka 10 minuter tills de fått fin färg. Låt dem svalna.
  4. Smält ljus choklad över vattenbad. Ringla eller spritsa topparna med lite smält choklad. Låt chokladen stelna och servera till en kopp kaffe eller glas saft!
Du kanske även gillar