Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Kokosrulltårta med ­hallonmoussefyllning

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

Toppa den läckra kokosrulltårtan med färska hallon.

Ingredienser

Hallonmousse

  • 224 g hallon
  • 1/2 dl socker
  • 4 gelatinblad
  • 2 1/2 dl grädde

Kokosrulltårta

  • 3 ägg
  • 1 1/2 dl socker
  • 1 1/2 dl vetemjöl
  • 1 1/2 dl riven kokos
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 tsk äkta vaniljpulver
  • 1 msk vatten

Så här gör du

  1. Lägg gelatinbladen i kallt vatten i 5 minuter. Koka ihop hallon och socker till en tjock sås. Sila bort kärnorna och samla ihop hallonpurén i en skål. Krama ur gelatinbladen och rör ner i den varma såsen. Låt svalna.
  2. Vispa grädden. Vänd försiktigt ner hallonsåsen i grädden. Ställ kallt i 1 timme.
  3. Sätt ugnen på 250 grader. Täck en långpanna med bakplåtspapper.
  4. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda ihop mjöl, kokos, bak­pulver och vaniljsocker och rör ner i äggblandningen. Vispa ner vattnet.
  5. Bred ut smeten jämnt över ­bakplåtspappret. Grädda i mitten av ugnen i cirka 5 minuter.
  6. Ta ut kakan, strö lite socker på den och stjälp upp den på ett nytt ­bakplåtspapper med hjälp av ytterligare­ en plåt. Dra av bakplåtspappret som kakan gräddades på. Låt kallna under långpannan.
  7. Bred ut hallonmoussen över den kalla kakan och rulla försiktigt ihop den från långsidan.
  8. Lägg gärna rulltårtan i kylskåpet i ett par timmar innan du skär upp den.