Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Kokospavlova med ananasgrädde


Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 2 st har redan röstat

Pavlova är den perfekta tårtan när ni blir många. Marängbottnen bakar du 1-2 dagar i förväg och förvarar torrt i skafferiet eller i rumstemperatur. Sen är det enkelt att toppa med frukt och grädde precis vid servering.

Ingredienser

  • Botten:
  • 4 äggvitor
  • 2 dl strösocker
  • 1 tsk ättikssprit
  • 1 msk majsstärkelse
  • 1 dl kokos
  • Fyllning:
  • 4 dl vispgrädde
  • 1 msk vaniljsocker
  • 2 små burkar krossad ananas à 230 g
  • 5 kiwi
  • 3-4 passionsfrukter
  • mynta

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 140 grader. Rita en rundel på ett bakplåtspapper, 26-28 centimeter i diameter. Smörj och mjöla rundeln.
  2. Vispa äggvitorna till styvt skum. Tillsätt sockret och fortsätt vispa tills smeten är tjock, seg och blank. Vänd då försiktigt ner ättikssprit, majsstärkelse och kokos. Bred ut smeten på bakplåtspappret.
  3. Grädda bottnen en och en halv timme. Stäng av värmen och låt marängen eftertorka i ugnen minst 3 timmar.
  4. Vispa grädden med vaniljsocker. Låt ananasen rinna av och pressa ur all vätska. Vänd ner ananasen i grädden.
  5. Bred grädden över bottnen precis vid servering. Skrapa över köttet från passionsfrukterna. Lägg på kiwiskivor och garnera med myntablad.