Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Kokosfisk med lök, persilja och citron

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

Mycket god fiskrätt. Frisk citronsmak, sötma från löken, sälta från buljongen och fin konsistens med den rivna kokosen i.

Ingredienser

4 portion
  • 1 st Röd lök, skivad
  • 800 g Sej, torsk och/eller lax
  • 1-1,5 msk Rene Voltaire lantbuljongpulver
  • 400 g Kokosmjölk
  • 1,5 dl riven kokos
  • 0,5-1 tsk sambal oelek
  • 20 g persilja
  • 1 st Citron, saften
  • Örtsalt
  • svartpeppar
  • rapsolja

Så här gör du

  1. Lägg 1 skivad röd lök i botten på en ugnsform och 800 g fisk ( ex. torsk, sej eller lax) i portionsbitar ovanpå. Salta, peppra och ringla över lite olja. Blanda 400 g kokosmjölk, 1,5 dl riven kokos, 1 -1,5 msk lantbuljongpulver citrongräs/chili (Renee Voltaire), 0,5-1 tsk sambal oelek, 20 g hackad fryst persilja och saften av en citron. Ugnstek 15-20 min, 225°C.