Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Kokos- och limesoppa med kyckling

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

Ingredienser

4 person(er)
  • 250 g kycklingfilé
  • 10 st champinjoner, färska
  • 2,5 dl hönsbuljong
  • 1 st zucchini, liten
  • 2 st chilipepparfrukter, röda
  • 1 msk strösocker
  • 1 st lime
  • 3 st citrongrässtjälkar
  • 2 msk fisksås
  • 7 dl kokosmjölk
  • 2 tsk ingefära, färsk och riven

Så här gör du

  1. Hetta upp olja i en wokpanna. Strimla kycklingen i små bitar, stek några minuter tills den fått färg. Tärna champinjoner och fräs tillsammans med kycklingen.
  2. Koka upp buljongen.
  3. Dela zucchini på längden och skrapa ur kärnhuset med en sked, skär i mindre tärningar. Skär citrongräset i bitar. Blanda med kyckling, champinjoner, zucchini, citrongräs och ingefära i buljongen, låt koka några minuter.
  4. Tillsätt kokosmjölk, hackad chili, fisksås, socker och pressad lime, koka upp igen. Servera i skålar och dekorera med färsk basilika.