Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Kokos– och chokladtryffelpaj

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 2 st har redan röstat

En ljuvlig LCHF-kaka med extra allt. Kanske att fira födelsedagsbarnet med? Kokoschips finns numera i välsorterade livsmedelsbutiker.

Ingredienser

10 PORTIONER

Pajbotten

  • 40 g smör
  • 1 1 ⁄2 dl mandelmjöl
  • 1 dl riven kokos
  • ev 2 msk stevia
  • smör till formen

Fyllning

  • 2 ägg
  • 1 dl kokosmjölk, det fasta lagret
  • ev 2 msk stevia
  • 2 msk kakao
  • 2 krm vaniljpulver
  • 50 g mörk choklad, minst 70 % kakaohalt

Chokladglasyr

  • 100 g mörk choklad, minst 70 % kakaohalt
  • 1 dl vispgrädde

Till garnering

  • 1 ⁄2 dl kokoschips

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Blanda ihop alla ingredienser till pajbotten.
  3. Smörj och mjöla en form med löstagbar botten, cirka 19–20 cm i diameter, med smör och mandelmjöl.
  4. Bred ut smeten i formen. Grädda mitt i ugnen, cirka 8–10 minuter.
  5. Fyllning: Vispa ihop, ägg, kokosmjölk, stevia, kakao och vanilj.
  6. Hacka och smält chokladen. Rör ner i smeten.
  7. Häll upp smeten i formen. Grädda cirka 20 minuter, tills fyllningen stannat. Låt svalna helt.
  8. Chokladglasyr: Hacka chokladen och lägg den i en skål.
  9. Koka upp grädden och häll den över chokladen. Rör tills chokladen smält.
  10. Garnering: Glasera kakan med chokladglasyren och strö över kokoschips.