Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Knaprig sallad med sött & salt

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg
Knaprig sallad med sött & salt

Ingredienser

4 portioner
  • 300 g brysselkål
  • 2 äpplen
  • 2 tsk limejuice
  • 70 g babyspenat
  • 1 dl valnötter
  • 150 g fetaost

Dressing

  • 1 dl olivolja
  • 1 ⁄2 msk äppelcidervinäger
  • 1 msk flytande honung
  • 1 ⁄2 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar

Så här gör du

  1. Ansa brysselkålen och blanchera – koka upp vatten med lite salt och låt brysselkålen koka i en minut, kyl sedan snabbt i kallt vatten, eventuellt med lite isbitar i. Häll av vattnet noga. Dela de större bryssel- kålhuvudena.
  2. Kärna ur äpplena, dela dem i bitar och droppa lite limejuice över, så de inte mörknar.
  3. Lägg upp babyspenat, bryssel-
  4. kål och äpplen på ett fat. Strö delade valnötter och smulad fetaost över.
  5. Blanda ihop dressingen och servera till salladen.
Du kanske även gillar