Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Knäckiga havreflarn

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 15 st har redan röstat
Knäckiga havreflarn

Havreflarn är tunna, sega och otroligt goda småkakor som du enkelt bakar själv. Havreflarn är en riktig klassiker till fikat. Detta recept är enkelt och lätt att lyckas med. Om du vill kan du även doppa flarnen i smält choklad så blir de lite lyxigare.

Ingredienser

24 st
  • 75 g smör
  • 2 dl havregryn
  • 1 dl rårörsocker
  • 2 msk vispgrädde
  • 2 msk ljus sirap
  • 1/4 tsk bakpulver

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Smält smöret. Rör ner övriga ingredienser och blanda till en smet.
  3. Klicka ut på plåtar med bakplåtspapper.
  4. Grädda i mitten av ugnen cirka fem minuter.
2 kommentarer om "Knäckiga havreflarn"
  • Rolf Lj
    Rolf Lj

    Blir alldeles för lösa och kladdiga, stelnar inte. Har försökt två gånger men inte lyckats!

    • Mitt Kök
      Mitt Kök
      svar till Rolf Lj

      Hej Rolf,
      Testa gärna att ha dem i ugnen några minuter extra – alla ugnar fungerar ju lite olika. Klicka också ut en msk av smeten, blir det mer finns risk att de inte stelnar. Du kan också höja temperaturen till 200 grader vilket kan hjälpa dem att gräddas lite extra. Hoppas du vågar dig på receptet igen. Lycka till och trevlig sommar!
      Mvh Mitt kök-redaktionen

Du kanske även gillar