Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Knäckig rabarberpaj med mandel


Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 8 st har redan röstat

Knäckig rabarberpaj toppad med mandel.

Ingredienser

4 portioner


Smulpaj:


  • 3 dl vetemjöl

  • 1 dl socker

  • 1 tsk vaniljsocker

  • 150 g smör

  • 1 msk vatten


Fyllning:


  • 200 g rabarber
  • 
1 msk potatismjöl

  • 2 msk socker


Garnering

  • 
smör
  • 
flagad mandel


Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Blanda ihop vetemjöl, socker och vaniljsocker. Häll i vattnet.

  2. Tillsätt rumsvarmt smör i mindre tärningar och arbeta ihop till en smuldeg med fingertopparna.
  3. 
3 Skölj och dela rabarberna i 2 centimeter stora bitar och lägg i små portionsformar eller en vanlig pajform.

  4. Strö potatismjöl och socker över rabarberna, detta för att de inte ska avge allt för mycket vätska.

  5. Strö smulpajsdegen över rabarberna och hyvla över smör. Strö över mandeln och grädda i mitten av ugnen i 20 minuter i 175 grader.

  6. Servera med grädde, vaniljsås eller glass.