Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Knäckig rabarberpaj – enkelt recept

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 27 st har redan röstat

Rabarberpaj när den är som bäst! Syrliga rabarber som täcks av ett knäckigt havretäcke med ljuvligt god kolasmak. Servera gärna med ljummen vaniljglass!

Ingredienser

6 portioner
  • 500 g rabarber
  • 2 dl havregryn
  • 2 dl socker
  • 1 3/4 dl vetemjöl
  • 1/2 tsk bakpulver
  • 1 krm vaniljsocker
  • 125 g smör + lite smör till formen
  • 1/2 dl vispgrädde
  • 1/2 dl ljus sirap

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 150°C.
  2. Blanda alla torra ingredienser i en bunke.
  3. Smält smöret i en kastrull tillsammans med grädde och sirap. Blanda ner de torra ingredienserna.
  4. Ansa och skär rabarbern i ca 4 cm stora bitar. Lägg dem i en smord ugnssäker form. Bred på smeten.
  5. Grädda pajen mitt i ugnen 40–50 minuter, tills den fått fin färg.
  6. Servera med vaniljglass - njut!