Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Knäcke med anis och honung

Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg. 2 st har redan röstat

Knäckebröd är alltid gott och funkar till allt, men att ge bort en påse hembakat knäcke, det är uppskattat.

Ingredienser

1 Knäckebröd

Till degen

  • 1 paket färsk jäst
  • 2 tsk Salt
  • 1,5 tsk Malen anis
  • 2 msk Honung
  • 2 dl ljummet vatten, 37 grader
  • 1 dl krossat linfrö
  • 5 dl fint rågmjöl
  • 1 dl vetemjöl
  • 1 dl smält smör

Så här gör du

  1. Blanda jäst med ljummet vatten, honung och kryddor. Häll ner avsvalnat smör och mjöl.Arbeta degen smidig,knåda ordentligt. Degen är lite kladdig, pudra över lite mjöl. Sätt över en handduk och jäs i cirka 60 minuter. Eter jäsning knåda degen på bord, arbeta in lite mjöl så den blir smidig att arbeta med. Kavla den så tunn som du önskar, har du en kruskavel är det trevligt. Skär/ stansa ut önskad form. Lägg knäckebröden på bakplåtspapper och låt jäsa cirka 30 minuter. Sätt ugnen på 225. Grädda dem ganska högt i ugnen, cirka 10 minuter ( beror på tjocklek och storlek givetvis). Låt svalna och förvara i plåtburk.