Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Klassisk köttsoppa

Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg. 2 st har redan röstat

Matig soppa som är enkel att tillaga. Innehåller 262 kcal per portion.

600 gr fransyska (eller rostbiff)

Ingredienser

4 portioner
  • 1 liter vatten
  • 2 köttbuljongtärningar
  • 2 morötter
  • 100 g rotselleri
  • 1 palsternacka
  • 1 purjolök
  • salt och peppar
  • persilja till garnering

Så här gör du

  1. Häll buljongtärning och vatten i en kastrull. Skär köttet i tärningar och tillsätt. Låt småkoka under lock i cirka 1 timme. Ansa och skär morot, rotselleri och palsternacka i mindre bitar. Tillsätt dessa. Låt småkoka i ytterligare 30 minuter. Ansa purjolök och skär bort blasten. Skiva purjolöken och tillsätt den i grytan. Låt småkoka i ytterligare 15 minuter.
  2. Smaka av med salt och peppar. Finhacka persilja och strö över. Servera gärna ett gott bröd till.