Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Kladdkaka – recept på kladdig klassiker

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 418 st har redan röstat

Kladdkaka med klass! Mitt kök har många recept på kladdkaka men detta grundrecept är det bästa. En vanlig klassisk kladdkaka är alldeles underbart god som den är, men du kan även välja att smaksätta den med din favoritsmak. Var inte rädd för att testa nytt! Och du – glöm inte bort kladdkakans dag den 7 november.

Läs också: Klassisk morotskaka

Ingredienser

10 bitar
  • 100 g smör
  • 2 1/2 dl strösocker
  • 2 ägg
  • 1 dl vetemjöl
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 3 msk kakao

Smaksätt med din favoritsmak!

  • citrusskal, t ex rivet skal av 1 apelsin eller lime
  • nötter, t ex 1 dl hackade valnötter eller pistaschnötter
  • 2 krm smulade chiliflakes
  • 1 tsk mald kanel
  • 2 msk konjak
  • 1 banan, i skivor (lägg på bananskivorna när smeten hällts i formen)

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Smörj och bröa en form med löstagbar kant, 22 cm i diameter.
  2. Smält smöret i en kastrull. Rör ihop socker, vaniljpulver och ägg i en bunke.
  3. Blanda ihop mjöl, kakao och salt, rör ner det med smöret i äggsmeten.
  4. Häll smeten i formen. Grädda i mitten av ugnen i 17-20 minuter tills den är lös i mitten men färdig i kanterna.
  5. Låt svalna innan du äter den. Om den får stå ett tag blir hinner kladdet sätta sig och kladdkakan blir perfekt.
  6. NJUT!
2 kommentarer om "Kladdkaka – recept på kladdig klassiker"