Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Klar påsk- & morotssill

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

Den här sillen blir en fin färgklick på påskbordet.

Ingredienser

8 bufféportioner
  • 2 morötter, gärna olika färger
  • 5–6 basilikablad
  • 3–4 sillfiléer, 5-minuterssill, cirka 250 g

Lag:

  • 3 dl vatten
  • ½ dl ättiksprit
  • ½ dl äppelcidervinäger
  • 1 ½ dl socker
  • 5–6 kryddpepparkorn

Så här gör du

  1. Skala morötterna och skär dem i tunna band, använd potatisskalare.
  2. Lag: Blanda vatten, ättikssprit och äppel­ cidervinäger i en kastrull. Tillsätt socker och kryddpepparkorn, koka upp under omrörning. Sjud i 1–2 minuter. Ta kastrullen från värmen, lägg i morötterna och låt lagen kallna.
  3. Grovhacka basilikan. Skär sillen i cirka 1–1 ½ centimeter breda bitar. Blanda i basilikan och vänd ner sillen i lagen. Täck över och låt marinera i kylskåp i 1–2 timmar.