Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Kladdkakssemla – recept där kladdkaka och semla blir ett

Betyg: 5/5 Sätt ditt betyg. 13 st har redan röstat

Semmelkladdkaka – kan det bli bättre! Här är ett enkelt men supergott recept från allagodating.se som kombinerar favoriterna kladdkaka och semla.
Perfekt som mysigt fika eller som dessert – året om!
Fler recept på semlor hittar du här – och är du sugen på kladdkaka så klickar du här!

Ingredienser

12 st
  • 2 ägg
  • 2 dl strösocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1/2 dl rapsolja
  • 50 g smör
  • 1 dl ljus sirap
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1/2 krm salt
  • 1 msk kakao
  • 100 g mörk choklad
  • Vispad grädde

Fyllning

  • 50 g finriven mandelmassa
  • 2-3 msk vispgrädde
  • 1 tsk kakao

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 175 grader, jag använde inte varmluft.
  2. Bryt/hacka chokladen i mindre bitar och smält den över vattenbad,
  3. Vispa ägg, socker och vaniljsocker riktigt vitt och pösigt.
  4. Smält smöret och tillsätt rapsoljan. Rör om och tillsätt därefter sirapen. Blanda blandningen med äggsmeten.
  5. Blanda mjöl, bakpulver och salt i en bunke och sikta ner det i äggsmeten. Vänd försiktigt runt så att allt blandas. Tillsätt därefter den smälta chokladen och vänd ner den. Fördela smeten i muffinsformar och grädda mitt i ugnen i ca 12 minuter. Låt svalna, ställ eventuellt i kyl.
  6. Blanda finriven mandelmassa med grädde och kakao, tillsätt mer grädde om du vill ha lösare fyllning. Fyll muffinsen med mandelfyllning och vispad grädde. Använd ett par muffins till att göra lock och pudra över florsocker. Njut!