Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Kladdkakemuffins med dumlefluff

Betyg: 5/5 Sätt ditt betyg. 4 st har redan röstat

Kladdiga chokladmuffins toppade med dumlefluff.

Recept ur “Cake hero” av Roy Fares (Bonnier fakta). Boken hittar du bland annat på adlibris.

Ingredienser

12 muffins
  • 150 g smör
  • 165 g ägg (3 ägg)
  • 220 g strösocker (2 ½ dl)
  • 120 g vetemjöl (2 dl)
  • 40 g kakao (1 dl)
  • 10 g vaniljsocker (1 msk)
  • 3 g salt (½ tsk)

Topping

  • 12 dumlekolor
  • 50 g salta jordnötter (1 dl) + lite extra till servering
  • kakao att pudra över

Du behöver också

  • muffinsformar i aluminium

Dumlefluff

  • 16 hackade dumlekolor
  • 300 g vispgrädde (3 dl)

Så här gör du

  1. Värm ugnen till 200 grader, varmluftsfunktion. Lägg muffinsformarna på en plåt med bakplåtspapper.
  2. Smält smöret i en kastrull. Vispa ihop ägg och strö socker lite lätt i en bunke. Rör ner smöret.
  3. Blanda vetemjöl, kakao och vaniljsocker i en sil och sikta ner lite i taget i äggsmeten. Vänd försiktigt ihop med slickepott. Vänd slutligen ner saltet till en slät och fin smet. Häll smeten i formarna.
  4. Dela dumlekolorna till toppingen på mitten och tryck ner två bitar i varje muffins. Strö jordnötter på toppen och grädda mitt i ugnen i cirka 6 minuter. Ta ut plåten och låt muffinsarna svalna helt.
  5. Dumlefluff: Lägg dumlen i en bunke. Koka upp grädden i en kastrull och häll ner i bunken. Rör tills dumlen har smält. Täck med plastfolie och låt bli kallt i kylen. Vispa upp med elvisp.
  6. Servera muffinsarna med en klick dumlefluff, finhackade jordnötter och lite pudrad kakao på toppen.