Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Kladdkaka med jordgubbar

Betyg: 5/5 Sätt ditt betyg. 4 st har redan röstat
Kladdkaka med jordgubbar
Kladdkaka med jordgubbar. Foto: Henrik Frithiof.

Kladdig kladdkaka med mumsiga jordgubbar på toppen för den extra fin. En festlig chokladkaka med sting av peppar.

Ingredienser

10 bitar

Kladdkaka

  • 400 g mörk, fin choklad
  • 275 g smör
  • 2 msk honung
  • 1 dl strösocker
  • 3 st ägg
  • 1 dl vetemjöl
  • 1 msk vaniljsocker
  • 1 tsk krossad rosépeppar

Topping

  • 0,5 jordgubbar
  • 1 krm krossad rosépeppar
  • 1 msk florsocker
  • florsocker att pudra kakan med

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Smöra en springform med 24 centimeter i diameter och täck sidor och botten med bakplåtspapper. Smält smöret i en kastrull, ta bort från värmen och låt choklad och honung smälta i det heta smöret. Vispa under tiden ägg och socker vitt och luftigt i en stor bunke. Blanda vetemjöl, vaniljsocker och rosépeppar separat.
  2. Vispa ner chokladblandningen i äggsmeten. Vänd ner mjölblandningen och rör försiktigt allt till en jämn smet. Häll smeten i springformen och grädda mitt i ugnen i cirka 25 minuter. Låt kakan svalna innan du lossar formen.
  3. Dela jordgubbarna i mindre bitar och sväng runt med florsocker och rosépeppar. Pudra kakan med florsocker och toppa med jordgubbssalladen.
Du kanske även gillar