Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Kladdkaka med Chokladfudgeglasyr

Betyg: 5/5 Sätt ditt betyg. 31 st har redan röstat

Kan vara världens godaste kladdkaka

Ingredienser

12 portion

KLADDKAKA

  • 100 g smält smör
  • 2 st ägg
  • 3 dl strösocker
  • 1½ dl vetemjöl
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 5 msk kakao

CHOKLADFUDGEGLASYR

  • 2 dl grädde
  • 1 dl strösocker
  • 1 dl ljus sirap
  • 100 g mörk choklad
  • 100 g smör rumstempererad

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 175 grader
  2. ** KLADDKAKA ** Piska ägg och socker vitt. Sikta sen i alla torra ingredienser och tillsätt det smälte smöret. Blanda till en klumpfri smet.
  3. Smöra och lägg bakplåtspapper i botten och kanterna på en form (24cm) med avtagbara kanter.
  4. Grädda kladdkakan i 20 minuter och låt svalna i rumstemperatur.
  5. ** CHOKLADFUDGEGLASYR ** Blanda grädde, strösocker och sirap i en kastrull och värm upp detta.
  6. Grovhacka chokladen och ha den i gräddblandningen. Rör om till all choklad smält. Låt smeten sjuda tills den blivit tjock (tar ca 15-16 minuter). Ta sen bort kastrullen och tillsätt det rumstempererade smöret. Rör om till en glass fin glasyr.
  7. Häll glasyren över kladdkakan och ställ den i kylen i minst 3 timmar( gärna över natten) så att glasyren får en krämig konsistens
  8. Ta fram tårtan 30 minuter innan servering så att glasyren får en mjuk krämig konsistens innan servering. Med fördel serveras ihop med grädde eller vaniljglass - eller varför inte båda.