Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Kladdkaka med baileys

Betyg: 5/5 Sätt ditt betyg. 16 st har redan röstat

Alla gillar Baileys! Kakan blir extra god om den får stå i rumstemperatur till nästa dag, men du kan självklart hugga in på direkten om du inte kan bärga dig. Du hittar fler goda recept på kladdkakor här!

Ingredienser

1 portion
  • 200 g smör
  • 200 g mörk choklad
  • 4 ägg
  • 2 dl strösocker
  • 1 dl Baileys
  • 2 1/2 dl (150 g) vetemjöl
  • 1/2 dl kakao
  • 1 krm salt

Så här gör du

  1. Klä botten av en form med löstagbar kant, cirka 24 cm i diameter, med bakplåtspapper.
  2. Smält smöret i en bunke i mikron eller i en kastrull på spisen. Bryt ner chokladen i mindre bitar och smält försiktigt. Blanda till en jämn smet och låt svalna lite.
  3. Vispa upp äggen lätt tillsammans med sockret. Rör ner Baileys och därefter chokladsmeten.
  4. Blanda mjöl, kakao och salt. Sikta och rör ner i smeten.
  5. Häll smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen i 200 grader i 14-15 minuter. Låt svalna lite. Servera gärna med lättvispad grädde.
3 kommentarer om "Kladdkaka med baileys"
  • Zelda
    Zelda

    Tyvärr var denna kaka inte alls god, fick en konstig syntetisk karamellsmak. Synd på den goda Baileys´en.

  • Majjastiina
    Majjastiina

    Jag tycker att kladdkakan blev riktigt god! Den får inte bli torr för då känner man inte smaken av Baileys’en, utan riktigt kladdig ska den vara!

    • Mitt Kök
      Mitt Kök
      svar till Majjastiina

      Ja den är verkligen fantastisk! Och du har helt rätt. Kladdigt ska det vara.