Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Glutenfri kladdkaka

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 101 st har redan röstat

Den här glutenfria kladdkakan är sötad med råsocker men minst lika läcker som originalversionen. Och nyttigare.

Läs också: Recept på glutenfria kärleksmums

Ingredienser

12 bitar

Glutenfri kladdkaka

  • 150 g smör
  • 3 ägg
  • 2 1/2 dl råsocker
  • 1/2 dl kokossocker
  • 1 1/2 dl mandelmjöl
  • 1 dl kakao
  • 2 krm vaniljpulver
  • 1 krm salt med jod

Till formen:

  • smör

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 150 grader. Smörj en form med löstagbar botten, cirka 24 cm i diameter, och bröa med mandelmjöl.
  2. Smält smöret.
  3. Knäck äggen i en skål.
  4. Mixa råsockret så att det blir mer finfördelat.
  5. Vispa hastigt ihop ägg, råsocker och kokossocker.
  6. Blanda alla torra ingredienser och vispa ner i ägg- och sockerblandningen. Tillsätt det smälta smöret.
  7. Grädda kakan mitt i ugnen i cirka 17 minuter. Ta ut kakan och låt den stå och stelna ett par timmar.