Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Kladdkaka, glögg och fikon

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

Chokladglöggstårta med färska fikon. En variant på kladdkaka smaksatt med glögg och dekorerad med färska fikon. Chokladtårtan är en god efterrätt och passar med varm glögg.

Ingredienser

12 bitar
  • 200 g smör
  • 200 g mörk choklad av bra kvalitet
  • 4 st ägg
  • 2,5 dl socker
  • 2 dl vetemjöl
  • 3 msk vinglögg
  • 6 st färska fikon

Dekoration:

  • florsocker
  • färska fikon
  • riven choklad

Tillbehör:

  • vispad grädde

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Smält smöret i en kastrull. Bryt chokladen i små bitar. Lägg chokladen i smöret och rör tills den smälter.
  2. Vispa ägg och socker pösigt. Rör ner smörblandningen, mjölet och glöggen.
  3. Häll smeten i en smord och bröad form med löstagbar kant, cirka 23 centimeter i diameter. Grädda kakan i nedre delen av ugnen, cirka 25. 30 minuter. Den ska vara lite lös i mitten. Låt kakan kallna.
  4. Sikta över florsocker och dekorera tårtan med färska fikon, skurna i kvartar. Bjud gärna lite vispad grädde vid sidan om.