Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Kinesiska vårrullar med kyckling, brysselkål, svamp & morötter + sweetchilidipp med granatäpple

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

Dessa vårrullar har de asiatiska smaksättningarna i form av sesamolja, hoisinsås, fisksås, soja och ingefära som blandas med brysselkål, morötter, champinjoner, salladslök och kyckling. Det kan liksom inte bli fel! För er som hellre vill äta vegetariska vårrullar kan bara ta bort kycklingen och lägga till en annan grönsak eller öka på dem andra. Bra va? För mer bilder och information kan ni kika in på www.aliciaskokbok.se

Ingredienser

15 stycken

Sweetchili- och granatäppledipp

  • 1 dl Sweetchilisås
  • 1 dl Ljus soja
  • 1 dl Granatäppeljuice
  • 0,5 dl Risvinäger
  • 1 msk Färsk riven ingefära
  • Granatäppelkärnor

Vårrullar

  • 6 msk Sesamolja
  • 500 g Kycklingfilé, delad i kuber
  • 4 msk Soja
  • 1 msk Fisksås
  • 2 tsk Hoisinsås
  • 2 st Pressade vitlöksklyftor
  • 1 msk Färsk riven ingefära
  • 4 st Hackade salladslökar
  • 400 g Strimlad brysselkål
  • 2 st Morötter, strimlade
  • 200 g Champinjoner, skivade
  • Ca 40 st Vårrullepapper, alt filodeg
  • Smör till pensling

Så här gör du

  1. Sweetchili- och granatäppledipp: Blanda alla ingredienserna förutom granatäpplekärnorna i en kastrull. Låt det koka upp och sjud i cirka 5-8 minuter eller tills såsen tjocknat och reducerat litegrann. Ställ av från värmen och låt den svalna innan du rör ner granatäpplekärnorna.
  2. Vårrullar: Börja med att marinera kycklingen i en plastpåse. Lägg den delade kycklingen i plastpåsen och häll på 2 msk soja, 0,5 msk fisksås och 1 tsk hoisinsås. Tillsätt sedan pressad vitlök, riven ingefära, 2 stycken hackade salladslökar och 1 msk sesamolja till påsen. Förslut påsen och skaka den samt massera in marinaden i kycklingen. Lägg in i kylskåpet i minst 30 minuter. Värm en wok- eller stekpanna tillsammans med 1 msk sesamolja. När oljan är varm nog häll ner kycklingen när den har marinerats klart och se till att det mesta av marinaden följer med ner i pannan. Stek kycklingen i cirka 4-5 minuter eller tills den är helt klar. Plocka ur den och lägg på en tallrik så länge. Tillsätt sedan ytterligare 2 msk sesamolja till pannan igen. Häll nu ner de strimlade morötterna, brysselkålen och den skivade svampen. Häll därefter på det kvarstående av såserna, nämligen 2 msk soja, 0,5 msk fisksås och 1 tsk hoisinsås. Blanda allt väl och låt grönsakerna stekas på relativ hög värme i cirka 8-10 minuter. Lägg därefter ner resten av den hackade salladslöken (2 stycken) och stek i cirka 1 minut till. Häll sedan ner kycklingen till grönsakerna och blanda om. Ställ åt sidan. Sätt ugnen på 225 grader.
  3. SÅ HÄR GÖR DU DINA VÅRRULLAR: Lägg två ark ihop framför dig (jag tyckte ett ark blev för tunt). Ett hörn ska peka mot dig. Lägg sedan 1-2 msk av fyllningen i mitten på arket. Vik öker kanten som är närmast dig över fyllningen. Rulla därefter försiktigt vårrullen iväg från dig och vik sedan in de två hörnen innan du fortsätter rulla den iväg från dig. Upprepa detta tills fyllningen är slut! Lägg vårrullarna på en bakplåtsklädd plåt. Spraya eller pensla varje vårrulle med smör. Ugnsbaka därefter tills de fått en fin färg i cirka 10-15 minuter.